Spaghetti all'Amatriciana

Ingredienser: Guanciale fra Felloni Spekehus, finraspet pecorino og grana padano, tomater på boks Mutti, svart pepper, olivenolje 2 sp per person og spaghetti fra La Piersante.

Slik gjør du det:

  1. Stek guancialen i en stekepanne, tilsett olivenoljen når guancialen får en fin brunfarge og en lett sprøhet. Tilsett tomatene og la det småkoke i 15 minutter. Strø halvparten av pecorinoen over sausen når du skrur av varmen.

  2. Kok spaghettien. Kok opp pastavann og salt og ha i spaghettien mens det fosskoker.

  3. Bland sammen spaghettien med sausen. Topp med pecorino, og salt og pepper etter egen smak.

Buon appetito

 

Pappardelle med salsiccia og fløte

Ingredienser er: Olivenolje, fløte, salsiccia fra Felloni Spekehus, pappardelle fra La Piersante, Grana Padano ost.

Slik gjør du det:

  1. Stek den finhakkede salsicciaen på middels høy varme i en stekepanne med olivenolje og stek i 10min. Tilsett deretter fløten og la det småkoke i 5minutter til.

  2. Kok pappardellen i lettsaltet vann. Spar en kopp med vann i tilfelle sausen har blitt for tykk.

  3. Bland pappardellen med sausen i stekepannen. Det er viktig at sausen holder seg kremete, men blir det for tørt, tilsett litt av kokevannet for å oppnå ønsket tykkelse på sausen. Smaksett med salt og pepper etter behov. Tilsett finhakket persille og grana padano ost.

Buon appetito.

 

Tagliatelle med valnøttpesto og gorgonzola

Ingrediensene til denne pastaretten er: Valnøtter pesto , gorgonzola ost og tagliatelle.

Slik gjør du det:

  1. Kok opp en kasserolle med lettsaltet vann og tilsett tagliatelle. Kok den al dente.

  2. Spar en 1/3 kopp med vann og hell av kokevannet. Bland tagliatellen sammen med pestoen. Strø gorgonzolaen over pastaen og bland det godt. Ha eventuelt litt av vannet i sausen og bland litt mer.

Buon appetito.

 

Porchettina med poteter

Vil du virkelig imponere gjestene bør du prøve italienernes versjon av ribbe, nemlig porchettina. Det er en av rettene som er mest populære i Italia, særlig de fra området rundt Roma og Toscana. Vi deler tipsene som garanterer et vellykket resultat.
En porchettina er laget av tynnribbe på 1 kg og holder til ca. 4-5 personer. Husk at den senere også kan spises kald som pålegg, gjerne skåret i tynne skiver .

Et klassisk og enkelt tilbehør til porchettinaen er uten tvil poteter. Jeg liker å skrelle og skjære dem i båter og koke dem i fosskokokende vann med salt i 2-3 før jeg setter dem i ovnen når det er ca 25 minutter igjen av steketiden til porchettinaen. Bland dem først med salt, pepper, hvitløk og litt rosamarin og en god ekstra jomfruolivenolje.

  1. Begynn med å varm opp ovnen til 160 grader.

  2. Dekk porchettinaen godt med alluminsfolje og legg porchettinaen i en ildfast form. Sett den på midterste rille i ovnen og stek porchettina i en times tid.

  3. Etter en time ca. ta av alluminsfoljen og skru opp varmen i ovnen til 220 grader. Bruk gjenre grillfunksjonen i ovnen hvis du har den muligheten.

  4. Avhengig av ovnen kan det ta 10-15 minutter eller litt mer.

  5. Etter den har fått en fin gylden farge og svoren ser sprø ut så er porchettinaen klar til å spises.

Buon Appetito.

Du kan finne vårt porchetta her og i våre butikker.
Mer om porchetta: 10 ENKLE PRINSIPPER FOR Å NYTE PORCHETTA SOM EN ITALIENER